Fysiotherapie

Afspraak maken

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Tijdens je eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. 

Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met jou een specifiek behandelplan op. Elk mens is namelijk anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteed ik ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. 

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid, dit is helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel. Indien u goed aangeeft wat u voelt en uitleg vraagt wanneer u iets niet duidelijk is, kunnen we tot een optimaal resultaat komen.

Doelen voor de behandeling door de  fysiotherapeut kunnen zijn weer zelfstandig boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. Fysiotherapie helpt om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen en te houden.

In de fysiotherapeutische benadering speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol. Belasting is de hoeveelheid kracht die op een bepaald moment op het lichaam inspeelt. Een gezonde hoeveelheid belasting is nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Belastbaarheid is de hoeveelheid (in)spanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Indien de balans tussen beide factoren verstoord is, kunnen stoornissen ontstaan.

Onderbelasting (te weinig bewegen) kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken, maar een grotere belasting dan de belastbaarheid aankan, kan ook klachten veroorzaken. De patiënt leert bij mij het evenwicht tussen de individuele belasting en belastbaarheid zelf te herstellen. 

Van Vught Fysiotherapie staat 6 dagen in de week voor u klaar in Den Bosch. Maak direct een afspraak online, bel of app. Van Vught Fysiotherapie is er voor u.

Fysiotherapie Den Bosch

Ik behandel deze klachten:

Knieklachten, Sportblessures, Enkelklachten, Sportrevalidatie, Heupklachten, Rugklachten, Nekklachten, Polsklachten, RSI/CANS klachten, Schouderklachten, Achillespeesklachten, Artrose, Tennis en golfelleboog, Hielspoor, Houdingsproblematiek, Hernia, Whiplash, Hoofdpijn, Chronische aandoeningen.

Wist je dat je zonder verwijzing naar de fysio kan? 

Sinds 1 januari 2006 is  DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie)in het leven geroepen. Patiënten hebben daardoor geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. En wist je ook dat de fysiotherapeut van van Vught Fysiotherapie in het BIG-register staan en ook geregistreerd is bij het CKR? U kunt zich dus direct bij van Vught Fysiotherapie in Den Bosch aanmelden. 

Wordt fysiotherapie vergoed?

Behandelingen voor volwassenen (18+) worden vergoed door de zorgverzekeraars, mits u aanvullend bent verzekerd. Voor kinderen en voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Bij chronische aandoeningen vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering (indien de verzekerde voldoende verzekerd is anders is het voor eigen rekening van de verzekerde). Vanaf de 21e behandeling vindt er vergoeding vanuit de basisverzekering plaats, hiervoor moet wel eerst het eigen risico zijn verbruikt. 

Is mijn fysiotherapeut erkend?

Fysiotherapie is een wettelijk beschermde beroepstitel. Dat betekent dat iemand zich pas fysiotherapeut mag noemen als hij een erkende opleiding heeft afgerond. Fysiotherapeuten zijn ook wettelijk verplicht zich te registreren in het BIG-register, een Nederlandse databank van erkende zorgverleners. Daarnaast is er het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Om in dit register te komen, moeten fysiotherapeuten aan kwaliteits­eisen voldoen.

Wat ons uniek maakt in Fysiotherapie

  1. Persoonlijke aandacht

    Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

  2. Innovatieve benadering

    Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

  3. Preventieve zorg

    Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu