HVLA techniek

Afspraak maken

De High-Velocity Low-Amplitude (HVLA) techniek is een manipulatieve behandelmethode die vaak wordt toegepast door fysiotherapeuten en chiropractors. Deze techniek richt zich op het herstellen van de normale bewegingspatronen in gewrichten, met name de wervelkolom. Hier is een uitgebreidere beschrijving van wat een behandeling met de HVLA-techniek inhoudt:

Bij een HVLA-behandeling begint de fysiotherapeut met een zorgvuldige beoordeling van het bewegingsbereik en eventuele beperkingen in het gewricht dat behandeld moet worden. De patiënt wordt vaak in een specifieke positie geplaatst om de optimale toegang tot het gewricht te vergemakkelijken.

De eigenlijke manipulatie vindt plaats wanneer de fysiotherapeut snel en nauwkeurig een gecontroleerde impuls toepast op het gewricht, meestal met een korte en snelle beweging. Deze beweging kan gepaard gaan met een karakteristiek “knappend” geluid, dat wordt toegeschreven aan het vrijkomen van gasbellen in de gewrichtsvloeistof.

De HVLA-techniek heeft tot doel de gewrichtsstructuur te mobiliseren en de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit wordt bereikt door de neurologische reflexen in het gewricht te beïnvloeden en mogelijk ook door het verminderen van spierspanning rond het gewricht.

Hoewel HVLA-manipulaties over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn ze niet altijd geschikt voor alle patiënten of gewrichten. De fysiotherapeut beoordeelt de geschiktheid van de techniek op basis van de specifieke kenmerken van de patiënt en de aard van de klachten.

HVLA-manipulaties worden vaak toegepast bij patiënten met musculoskeletale klachten, zoals rug- en nekpijn. Het doel is om de mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele functie te herstellen. Voorafgaand aan de behandeling zal de fysiotherapeut de patiënt informeren over de procedure en eventuele mogelijke bijwerkingen.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de individuele respons op de therapie en de aard van de klachten. Regelmatige evaluaties worden uitgevoerd om de voortgang te monitoren en het behandelplan indien nodig aan te passen. HVLA-manipulaties worden vaak gecombineerd met andere fysiotherapeutische interventies om een volledige en effectieve behandeling te bieden.

HVLA techniek

Wat ons uniek maakt in HVLA techniek

  1. Persoonlijke aandacht

    Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

  2. Innovatieve benadering

    Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

  3. Preventieve zorg

    Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu