IASTM techniek

Afspraak maken

IASTM, of Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization, is een vorm van manuele therapie die speciale instrumenten gebruikt om het zachte weefsel van het lichaam te behandelen. De instrumenten, vaak gemaakt van roestvrij staal, hebben een specifieke vorm en randen die zijn ontworpen om gerichte druk uit te oefenen op probleemgebieden.

Tijdens een IASTM-behandeling wordt het instrument over de huid bewogen, waarbij de behandelaar op zoek gaat naar gebieden met fasciale beperkingen, littekenweefsel of andere zachte weefselproblemen. De behandelaar past de druk en het tempo van de bewegingen aan op basis van de specifieke behoeften en reacties van de patiënt.

IASTM heeft verschillende potentiële voordelen. Het kan helpen de doorbloeding te verbeteren, spierspanning te verminderen, de mobiliteit te vergroten en het herstel van zacht weefsel te bevorderen. Het wordt vaak ingezet bij musculoskeletale aandoeningen zoals spierpijn, tendinopathie, littekenvorming na letsel of operatie, en andere verwante problemen.

Het gebruik van IASTM vereist deskundigheid en training, en het moet worden uitgevoerd door een getrainde professional, zoals een fysiotherapeut of chiropractor. De techniek wordt individueel aangepast aan de behoeften en tolerantie van elke patiënt. Het is ook belangrijk op te merken dat IASTM vaak deel uitmaakt van een uitgebreider behandelplan dat mogelijk andere therapieën en oefeningen omvat om een alomvattende benadering van herstel te bieden.

Wat ons uniek maakt in IASTM techniek

  1. Persoonlijke aandacht

    Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

  2. Innovatieve benadering

    Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

  3. Preventieve zorg

    Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu