Orthopedische revalidatie

Afspraak maken

Revalidatie

Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie.

Bij orthopedische revalidatie kan u ook denken aan therapie voor het herstel na een trauma als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboog klachten.

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen.

Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

Samen met u maken we een plan voor het behandeltraject, dit alles volgens de richtlijnen en aan de hand van het desbetreffende protocol.

Orthopedische revalidatie

Behandeling

Behandeling begint met een aanmelding van u met of zonder verwijzing van een arts. Hierna volgt een uitgebreid intakegesprek. In dit gesprek worden u vragen gesteld, er vindt een lichamelijk onderzoek plaats en eventueel worden er vragenlijsten ingevuld of krijgt u die mee om thuis in te vullen. Vervolgens wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarin naast uw einddoel ook diverse subdoelen worden beschreven.

De behandelingen vinden plaats in een behandelruimte, de oefenzaal en/of buiten, afhankelijk van de aard en het moment in de revalidatie. Naast de behandelingen in de praktijk, krijgt u vaak ook een trainingsschema of leefregels mee voor thuis.

Het grootste gedeelte van de behandeling zal bestaan uit functionele oefentherapie. Hierbij wordt de lokale en algemene belastbaarheid verhoogd en worden de functie die u nodig heeft in uw dagelijks leven, tijdens uw werk en tijdens het sporten weer hersteld. De behandeling vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen. Middels een digitaal patiënten volgsysteem wordt de voortgang van de behandeling inzichtelijk gemaakt. Zo kan beoordeeld worden of de met u vooraf ingestelde behandeldoelen zijn gerealiseerd.

Na een aantal behandelingen volgt er een tussentijdse evaluatie, waarin u en onze fysiotherapeuten het revalidatieverloop beoordelen, en de behandeling eventueel bijstellen.

Tenslotte wordt de revalidatie beëindigd, is er een eindevaluatie en volgt er vaak een eindrapportage aan de huisarts of verwijzend arts.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor Orthopedische revalidatie

Afspraak maken

Wat ons uniek maakt in Orthopedische revalidatie

  1. Persoonlijke aandacht

    Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

  2. Innovatieve benadering

    Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

  3. Preventieve zorg

    Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu