Fysiotherapie Den Bosch

Een blessure oplopen tijdens het sporten of last krijgen van gewrichten, het kan iedereen overkomen. Het kan je belemmeren in je dagelijkse bezigheden of zorgt ervoor dat sporten onmogelijk wordt. Op de juiste manier herstellen zorgt er niet alleen voor dat je sneller weer de oude bent, ook leg je een goede basis om blessureleed in de toekomst te voorkomen. Wij helpen hulpbehoevenden met fysiotherapie in Den Bosch en omstreken.

Fysiotherapie Den Bosch voor sportblessures

Of jij nu op topsportniveau traint of recreatief sport, je wilt het uiterste kunnen vragen van je lichaam. Progressie maken zodat je tijdens wedstrijden kunt schitteren. Een blessure oplopen betekent stilstaan. Althans, voor je gevoel. Wie voor onze fysiotherapie naar Den Bosch komt leert zijn of haar eigen lichaam beter kennen waardoor er alsnog progressie kan worden geboekt. Ook wanneer jij tijdelijk op een andere manier moet trainen door een blessure.

 

Samen kijken we naar de oorzaak en hoe we de blessure kunnen behandelen. We maken een plan op en gaan vervolgens direct aan de slag. Alles is eraan gelegen dat jij zo spoedig mogelijk ‘back on track’ bent en voor resultaten kunt gaan.

Den bosch
Fysiotherapie rug

Fysiotherapie Den Bosch voor revalidatie

Helaas komt het ook voor dat mensen betrokken raken bij een ongeluk of een ingreep moeten ondergaan die ervoor zorgt dat zij een revalidatieproces in moeten. Het lichaam heeft op dat moment een flinke inhaalslag te maken, dat moet vanzelfsprekend wel onder goede controle gebeuren. Door te revalideren onder toezicht van professionals weet jij zeker dat je er weer bovenop komt. Of zo goed mogelijk terug zal komen. Het is voor sommige cliënten niet altijd even gemakkelijk om te accepteren wat er is gebeurd, ook daar helpen we hen bij. 

 

Door onze ervaring met revalidatie ben je voor fysiotherapie in Den Bosch bij ons op de juiste plek. Wij weten wat cliënten nodig hebben om weer normaal te kunnen functioneren. Ook wanneer het om revalidatie gaat bekijken we samen wat mogelijk is en passen we daar het schema op aan.

Doorverwijzingen

Bij een revalidatieproces worden cliënten in veel gevallen doorverwezen door een orthopedisch chirurg. In het behandelplan nemen we zijn of haar bevindingen mee en focussen we ons op het terugkrijgen van de mobiliteit en stabiliteit. Dit is noodzakelijk om weer goed en pijnvrij te kunnen functioneren. Daarnaast kunnen de

Onze aanpak

In tegenstelling tot anderen vinden we het belangrijk om altijd te communiceren met de cliënt. Vanaf het eerste moment werken we samen met elkaar, niet voor elkaar. We onderzoeken de aard en mogelijke oorzaken van je klachten. Tijdens een eerste gesprek komt je sportgeschiedenis bijvoorbeeld aan bod, maar ook werkzaamheden en dergelijke bespreken we. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen schetsen. Dit komt in een later proces van pas. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook kijken naar je manier van zitten achter een bureau, vaak valt daar ook winst te behalen. Zeker bij mensen die dagelijks hele dagen achter de computer zitten. 

 

Nadat alles duidelijk is geworden stellen we een doel. Wat wil je weer kunnen? Binnen welke periode? Wij zullen kijken of dit haalbaar is en waar nodig bijstellen. Zonder doel kunnen we namelijk geen plan maken. Het persoonlijke plan van aanpak is wat onze fysiotherapie in Den Bosch uniek maakt. Jij weet waar je aan toe bent en hoe het traject zal verlopen.

Fysiotherapie schouder
Fysiotherapie Den Bosch

Evaluatie

Tijdens het gehele traject zullen we tussentijds ook evalueren hoe jij alles vindt gaan. De communicatie tussen therapeut en cliënt is daarbij belangrijk en draagt naar ons idee bij aan een beter herstel. Hoe relaxter jij naar een afspraak toe kunt gaan, hoe sneller je bent hersteld. Wie fysiotherapie in Den Bosch nodig heeft en wil profiteren van een unieke en bewezen aanpak moet bij ons zijn. Tijdens die evaluatie kan jij aangeven wat je goed vindt gaan, maar ook wat je liever anders ziet. Daar gaan wij vervolgens mee aan de slag. Ook hierbij is alles eraan gelegen dat je zo snel mogelijk de oude bent.

Huiswerk en leefregels

De tijd die je bij ons bent is natuurlijk minimaal ten opzichte van de gehele periode dat je wordt behandeld. Het grootste gedeelte van de periode ben je thuis of op je werk, het is van groot belang dat je ook tijdens die periode aan je herstel denkt. Om het herstel zo eenvoudig mogelijk te maken, maken we voor onze cliënten altijd huiswerk op. Dit kunnen oefeningen zijn die men thuis uit kan voeren.

 

We verwachten van niemand dat hij of zij op eigen initiatief naar de sportschool gaat of een andere sport beoefent om het herstel te bevorderen. Niet iedereen zit namelijk op een uur sporten in een sportschool te wachten. Dat is de reden dat alle oefeningen die je in ons huiswerk terugvindt thuis zijn uit te voeren. 

 

Een duidelijke aanpak en er zijn voor onze cliënten, dat typeert onze fysiotherapie in Den Bosch.

Fysiotherapie

Leefregels

Een ander iets zijn de leefregels die wij opstellen voor onze cliënten. Vaak is het lastig om dagelijkse werkzaamheden of gewoontes aan te passen als je bijvoorbeeld revaliderende bent. Toch is het belangrijk voor het herstel om sommige dingen aan je voorbij te laten gaan, of om ervoor te zorgen dat je het anders invult. Om die reden stellen wij voor iedere cliënt leefregels op.

 

Dat klinkt zwaar en dwingend, dat is het niet. Het zijn simpele regeltjes die je eraan helpen herinneren wat wel kan, maar ook wat tijdelijk even niet kan. Ook deze regels zijn erop gebaseerd jou zo snel mogelijk te laten herstellen. Bij vragen over deze regels kunnen onze cliënten altijd contact met ons opnemen.

Waarom fysiotherapie Den Bosch?

Met een unieke aanpak waarbij samen wordt gewerkt met de cliënt distantiëren we onszelf van de gevestigde orde. Vakmensen die weten wat zij doen en er echt zijn voor de cliënten. We gaan altijd voor het best mogelijke resultaat en helpen onze cliënten niet alleen wanneer zij bij ons zijn, ook wanneer zij thuis zijn.

 

Fysiotherapie in Den Bosch moet compleet zijn, alleen op die manier kunnen zowel topsporters, ouderen en anderen terugkeren op hun oude niveau. Onze specialisten helpen verschillende doelgroepen, op een eigen manier en ieder op zijn of haar niveau. Het is belangrijk dat jij progressie boekt en merkt dat er progressie is. Door te werken met doelen, welke wij samen met je opstellen, wordt de fysiotherapeut bezoeken ook nog eens leuk.

 

We zijn er voor mensen met (sport)blessures, mensen die revaliderende zijn of chronische klachten hebben.

dry-needling-van-vught-fysiotherapie

Andere mogelijkheden

Naast de normale fysiotherapie in Den Bosch bieden wij nog meer mogelijkheden aan. Alles in het verlengde van sneller en/of beter herstellen van een blessure, ingreep of ongeluk. Of leren omgaan met chronische klachten, ook dat is mogelijk. Dry needling is één van die extra’s die wij te bieden hebben aan cliënten.

Dry needling

Iedereen kent het wel: een patiënt die op zijn rug ligt waarbij tientallen naalden in de rug zijn gezet. Een typisch beeld, maar vaak niet de realiteit. Dry needling wordt toegepast wanneer men last heeft van stijve spieren en gewrichten, klachten heeft in de nek, schouders, (onder)arm of polsen. Maar ook klachten in de been- en bilspieren of lage rug lenen zich uitstekend voor een behandeling met naalden. 

 

De naalden die de fysiotherapeut in de spieren plaatst zorgen ervoor dat de spier ontspant. Zeker voor mensen die een stressvolle baan hebben en constant gespannen zijn kan dit erg goed werken. De benaming bevat de term ‘dry’ omdat de fysiotherapeut droge naalden aanbrengt in de spieren. Er wordt dus geen vloeistof ingebracht. Bij dry needling maken wij bij onze fysiotherapie in Den Bosch vaak gebruik van één naald. Deze wordt kortstondig ingebracht in de spier en vervolgens ergens anders geplaatst. We focussen ons daarbij op het gebied waar jij last van hebt.

 

Bang zijn voor de prik is niet nodig, deze voelt men bijna niet. Wanneer de juiste trigger wordt geraakt zal de spier kort aanspannen waarna deze weer ontspant. Na de behandeling kan de behandelde spier even wat stijf aanvoelen, maar dit is vaak binnen enkele uren verleden tijd. Ook bij een behandeling met dry needling leggen wij oefeningen voor die jij kunt uitvoeren waardoor je de spieren lekker soepel houdt.

Contact fysiotherapie Den Bosch

Verzekering

Wanneer jij fysiotherapie afspraken inplant bij ons in Den Bosch raden we je aan eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Zij kunnen je vertellen of de behandelingen binnen je pakket vallen of niet. Zo voorkom je verrassingen en kun je met een gerust hart (meerdere) afspraken inplannen.

Afspraak maken

Op onze website kan je direct en eenvoudig een afspraak maken. Er zal een agenda te zien zijn waar je direct kunt zien wanneer er tijd beschikbaar is. Je kiest een datum en tijdstip, bevestigt dit en je afspraak is gemaakt. Wanneer zien we je?

Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@vanvughtfysiotherapie.nl. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar, 

bel hiervoor naar +316 46 88 80 34.