Elleboogklachten

Afspraak maken

Symptomen en oorzaken van elleboogklachten

Elleboogklachten manifesteren zich op diverse manieren, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Een veelvoorkomend symptoom is pijn, variërend van een doffe, zeurende sensatie tot scherpe, stekende pijnscheuten. Deze pijn kan gelokaliseerd zijn rond de elleboog of uitstralen naar aangrenzende gebieden zoals de onderarm, pols of bovenarm.

Zwelling en Stijfheid

Zwelling rond de elleboog is een bijkomend symptoom, vaak gerelateerd aan ontsteking in de gewrichten of slijmbeurs. Stijfheid is ook een veelvoorkomend kenmerk bij elleboogklachten, waarbij mensen moeite kunnen hebben met het buigen of strekken van de elleboog.

Krachtverlies en Gevoeligheid

Krachtverlies kan zich manifesteren als mensen moeite hebben met het stevig vasthouden van voorwerpen. Gevoeligheid rond de elleboog is een ander relevant symptoom, waarbij zelfs lichte druk ongemak kan veroorzaken.

Oorzaken van Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen voortkomen uit diverse oorzaken, zoals overbelasting, blessures, en ontstekingen. Specifieke aandoeningen zoals tenniselleboog of golfelleboog kunnen ook bijdragen aan elleboogklachten.

Behandeling elleboogklachten

Behandelplan voor Elleboogklachten bij Van Vught Fysiotherapie

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch staat een persoonlijke en doelgerichte benadering centraal in de behandeling van diverse fysieke klachten. Of het nu gaat om blessures, chronische aandoeningen, of herstel na operaties, onze fysiotherapeuten streven ernaar om elke individuele patiënt de best mogelijke zorg te bieden.

 • Grondige Evaluatie: Voorafgaand aan de behandeling voert ons ervaren team een uitgebreide evaluatie uit om een diepgaand inzicht te krijgen in de specifieke klachten, medische geschiedenis en persoonlijke doelen van de patiënt.
 • Persoonlijk Behandelplan: Op basis van de evaluatie wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Dit plan richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken om duurzaam herstel te bevorderen.
 • Geavanceerde Behandelmethoden: Van Vught Fysiotherapie maakt gebruik van geavanceerde wetenschappelijke behandelmethoden, zoals manuele therapie en oefentherapie, voor optimale resultaten.
 • Functionele Training: Onze sportomgeving is gericht op functionele training. Patiëntenvoorlichting is een integraal onderdeel van onze aanpak, waarbij patiënten voorzien worden van educatie en advies over preventieve maatregelen.
 • Educatie en Preventie: Patiëntenvoorlichting is een integraal onderdeel van onze aanpak. We voorzien onze patiënten van educatie over hun aandoening, geven advies over preventieve maatregelen, en leren hen zelfmanagementtechnieken aan.
 • Continue Monitoring en Aanpassing: Gedurende het behandeltraject wordt de voortgang nauwlettend gemonitord. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast om ervoor te zorgen dat de patiënt de best mogelijke zorg ontvangt.

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch streven we naar een holistische benadering, waarbij de focus ligt op het herstellen van het welzijn en de functionaliteit van onze patiënten, met als uiteindelijk doel een verbeterde levenskwaliteit.

Maak nu een afspraak bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch en begin jouw weg naar herstel van enkelklachten.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor de behandeling van Elleboogklachten

Afspraak maken

Wat ons uniek maakt in de behandeling van Elleboogklachten

 1. Persoonlijke aandacht

  Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

 2. Innovatieve benadering

  Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

 3. Preventieve zorg

  Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu