Polsklachten

Afspraak maken

Symptomen en Oorzaken van polsklachten

Polsklachten omvatten diverse symptomen die kunnen optreden in de polsregio. Een veelvoorkomend symptoom bij polsklachten is pijn, die kan variëren van een milde, doffe pijn tot een scherpe, stekende pijn. Deze pijn kan gelokaliseerd zijn in de pols zelf, maar kan ook uitstralen naar de hand, vingers of onderarm.

Stijfheid en Zwelling

Stijfheid is een ander kenmerkend symptoom. Het kan moeilijk zijn om de pols te buigen, strekken of draaien, en deze stijfheid kan de bewegingsvrijheid beperken. Zwelling kan voorkomen bij polsklachten, wat vaak wijst op ontsteking in de gewrichtsruimte of rondom de pols.

Knappende Geluiden en Oorzaken

Soms gaat polspijn gepaard met een knappend of krakend geluid bij bewegingen. Oorzaken van polsklachten kunnen variëren en omvatten onder andere overbelasting, verstuikingen of verrekkingen van ligamenten, peesontstekingen, carpaal tunnelsyndroom en fracturen.

Behandeling en Preventie

De behandeling van polsklachten hangt af van de onderliggende oorzaak. Rust, ijs, compressie en elevatie (RICE-methode), het dragen van een polsbrace, fysiotherapie, medicatie en chirurgie kunnen onderdeel zijn van het behandelplan. Preventieve maatregelen zijn ook belangrijk, zoals ergonomische aanpassingen en het dragen van beschermende uitrusting.

Behandeling polsklachten

Een behandeling van polsklachten bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch staat een persoonlijke en doelgerichte benadering centraal in de behandeling van diverse fysieke klachten. Of het nu gaat om blessures, chronische aandoeningen, of herstel na operaties, onze fysiotherapeuten streven ernaar om elke individuele patiënt de best mogelijke zorg te bieden.

 • Grondige Evaluatie: Voorafgaand aan de behandeling voert ons ervaren team een uitgebreide evaluatie uit om een diepgaand inzicht te krijgen in de specifieke klachten, medische geschiedenis en persoonlijke doelen van de patiënt.
 • Persoonlijk Behandelplan: Op basis van de evaluatie wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Dit plan richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken om duurzaam herstel te bevorderen.
 • Geavanceerde Behandelmethoden: Van Vught Fysiotherapie maakt gebruik van geavanceerde wetenschappelijke behandelmethoden om optimale resultaten te bereiken. Dit kan onder andere bestaan uit manuele therapie, oefentherapie, en andere evidence-based interventies.
 • Functionele Training: Onze (sport)omgeving is gericht op functionele training. Door de integratie van specifieke oefeningen streven we ernaar om niet alleen de klachten te verlichten maar ook de algehele functionaliteit en mobiliteit te verbeteren.
 • Educatie en Preventie: Patiëntenvoorlichting is een integraal onderdeel van onze aanpak. We voorzien onze patiënten van educatie over hun aandoening, geven advies over preventieve maatregelen, en leren hen zelfmanagementtechnieken aan.
 • Continue Monitoring en Aanpassing: Gedurende het behandeltraject wordt de voortgang nauwlettend gemonitord. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast om ervoor te zorgen dat de patiënt de best mogelijke zorg ontvangt.

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch streven we naar een holistische benadering, waarbij de focus ligt op het herstellen van het welzijn en de functionaliteit van onze patiënten, met als uiteindelijk doel een verbeterde levenskwaliteit.

Maak nu een afspraak bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch en begin jouw weg naar herstel van enkelklachten.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor de behandeling van Polsklachten

Afspraak maken

Wat ons uniek maakt in de behandeling van Polsklachten

 1. Persoonlijke aandacht

  Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

 2. Innovatieve benadering

  Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

 3. Preventieve zorg

  Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu