Schouderklachten

Afspraak maken

Symptomen en oorzaken van schouderklachten

Een schouderklacht omvat een scala aan symptomen die zich voordoen in het schoudergebied, waaronder pijn, stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid, en soms zelfs zwelling. Deze klachten kunnen het dagelijks functioneren aanzienlijk beïnvloeden, variërend van lichte hinder tot ernstige belemmeringen.

Diverse Oorzaken van Schouderklachten

Schouderklachten kunnen diverse oorzaken hebben, waaronder overbelasting door herhaalde bewegingen, slijtage van het schoudergewricht, letsel zoals verrekkingen of scheuren van pezen, ontstekingen zoals bursitis, en zelfs uitstralende pijn vanuit de nek.

Symptomen en Invloed op het Dagelijks Leven

Symptomen kunnen zich manifesteren als pijn bij beweging of in rust, moeite met het heffen van de arm, krachtverlies, en soms een knappend geluid bij bepaalde bewegingen. De aard en ernst van de klachten variëren en kunnen invloed hebben op de slaap en algemene levenskwaliteit.

Fysiotherapeutische Behandeling van Schouderklachten bij Van Vught Fysiotherapie

Effectieve Fysiotherapie Benadering

Fysiotherapie is vaak een effectieve benadering voor de behandeling van schouderklachten. Een fysiotherapeut kan een grondige evaluatie uitvoeren om de specifieke oorzaak van de klachten te identificeren. Behandelmethoden kunnen bestaan uit oefentherapie om de spieren rondom de schouder te versterken, mobilisatietechnieken om de bewegingsvrijheid te vergroten, en advies over houding en ergonomie.

Persoonlijke en Doelgerichte Behandeling

In sommige gevallen kan aanvullende behandeling nodig zijn, zoals specifieke oefeningen voor thuis, en progressieve revalidatie. Het doel van fysiotherapie is niet alleen het verlichten van de symptomen maar ook het herstellen van de functionaliteit van de schouder en het voorkomen van toekomstige klachten.

Behandeling schouderklachten

Een behandeling van schouderklachten bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch staat een persoonlijke en doelgerichte benadering centraal in de behandeling van diverse fysieke klachten. Of het nu gaat om blessures, chronische aandoeningen, of herstel na operaties, onze fysiotherapeuten streven ernaar om elke individuele patiënt de best mogelijke zorg te bieden.

 • Grondige Evaluatie: Voorafgaand aan de behandeling voert ons ervaren team een uitgebreide evaluatie uit om een diepgaand inzicht te krijgen in de specifieke klachten, medische geschiedenis en persoonlijke doelen van de patiënt.
 • Persoonlijk Behandelplan: Op basis van de evaluatie wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Dit plan richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken om duurzaam herstel te bevorderen.
 • Geavanceerde Behandelmethoden: Van Vught Fysiotherapie maakt gebruik van geavanceerde wetenschappelijke behandelmethoden om optimale resultaten te bereiken. Dit kan onder andere bestaan uit manuele therapie, oefentherapie, en andere evidence-based interventies.
 • Functionele Training: Onze (sport)omgeving is gericht op functionele training. Door de integratie van specifieke oefeningen streven we ernaar om niet alleen de klachten te verlichten maar ook de algehele functionaliteit en mobiliteit te verbeteren.
 • Educatie en Preventie: Patiëntenvoorlichting is een integraal onderdeel van onze aanpak. We voorzien onze patiënten van educatie over hun aandoening, geven advies over preventieve maatregelen, en leren hen zelfmanagementtechnieken aan.
 • Continue Monitoring en Aanpassing: Gedurende het behandeltraject wordt de voortgang nauwlettend gemonitord. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast om ervoor te zorgen dat de patiënt de best mogelijke zorg ontvangt.

Bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch streven we naar een holistische benadering, waarbij de focus ligt op het herstellen van het welzijn en de functionaliteit van onze patiënten, met als uiteindelijk doel een verbeterde levenskwaliteit.

Maak nu een afspraak bij Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch en begin jouw weg naar herstel van enkelklachten.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor de behandeling van Schouderklachten

Afspraak maken

Wat ons uniek maakt in de behandeling van Schouderklachten

 1. Persoonlijke aandacht

  Wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht. Onze aanpak is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. We luisteren aandachtig naar jouw specifieke situatie en passen onze behandeling daarop aan. Persoonlijke aandacht is onze kernwaarde.

 2. Innovatieve benadering

  Wij onderscheiden ons door innovatie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We gebruiken geavanceerde behandelmethoden en technieken om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces efficiënt en effectief verloopt.

 3. Preventieve zorg

  Wij streven naar meer dan alleen symptoombestrijding; we willen dat je actief betrokken bent bij jouw herstel. We bevorderen bewustwording, zodat patiënten zelf de regie over hun gezondheid kunnen voeren. Samenwerking en preventie staan centraal in onze unieke aanpak.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

Waarom kiezen mensen voor van Vught Fysiotherapie

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op mensen van alle leeftijden. De praktijk biedt snelle en effectieve herstelmogelijkheden en benadrukt persoonlijke zorg en expertise. Met innovatieve wetenschappelijke behandelingen in een (sport) omgeving die zich richt op functionele training, wordt hoogwaardige zorg in lijn met moderne normen geboden. De aandacht voor mensen en de belofte van een unieke aanpak maakt ons een aantrekkelijke keuze voor diegenen die herstel en levenskwaliteit zoeken.

Afspraak maken
crossmenu