Ontspanningsmassage Den Bosch

Ben je op zoek naar een ontspanningsmassage in Den Bosch? Dan ben je bij Van Vught Fysio aan het juiste adres. Na een stressvolle week, lange werkdag, of gewoon omdat je het verdient is het heerlijk om even tot rust te komen zowel fysiek als mentaal.   Een ontspanningsmassage is een geweldige manier om alle stress en zorgen even los te laten terwijl je lichaam ook nog eens ontspant.  Onze medewerkers staan voor je klaar en bieden je een heerlijke ontspanningsmassage aan. Hier is het doel om de stress volledig los te laten en te genieten. Deze massages zijn gezond voor lichaam en geest.

Last van spanning?

Iedereen heeft wel eens last van spanning of stress, er zijn honderden redenen waarom jij met spanning of stress kan rondlopen. Zoals stress op het werk, relatieproblemen, zorgen over je kinderen of juist iets heel anders.    Om hiervan los te komen heeft ieder mens tijd nodig om te ontspannen. Je hoort het steeds vaker, mensen die last krijgen van pijnlijke spieren in hun nek of schouders of dat ze geen tijd maken voor zichzelf om te ontspannen.  Rust en ontspanning is enorm belangrijk, echter maken we hier steeds minder tijd voor vrij. We hebben het te druk, maken er geen tijd voor vrij of vergeten het toch telkens weer om voor onszelf te kiezen.
Fysiotherapie

Verschillende soorten massage

Er zijn veel verschillende soorten massages die ieder dienen voor een eigen doel. De ontspanningsmassage heeft een duidelijk doel, jou laten ontspannen zowel fysiek als mentaal. 

 

 

Geschiedenis van de ontspanningsmassageDeze vorm van massage wordt al eeuwen lang uitgevoerd. Waar het woord precies vandaan komt, dat weet niemand zeker. Rond 2700 v. Chr wordt massage al voor het eerst genoemd in China. 

 

 

De basis van deze massage is om je lichaam en geest tot rust te brengen. Eeuwen later voeren we deze massage nog steeds uit met verschillende technieken en aanpakken om zo het gewenste resultaat te behalen.

Fysiotherapie rug

Wat doet een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende vormen en al duizenden jaren oud. Het doel van de massage is om je lichaam en geest weer tot rust te brengen. Deze vorm van massage gaat minder diep dan de klassieke massage en is een mildere variant.

 

Er worden geen blessures behandelt of andere medische problemen, het gaat hier echt om volledig ontspannen. 

Wat kan ik verwachten van een ontspanningsmassage?

Tijdens de ontspanningsmassage wordt er gericht op de rug, schouders, nek en het hoofd. Daarnaast worden ook de voeten en benen behandelt. Het is de zachte en rustige variant van de klassieke massage.

Gedurende de massage lig je zowel op je buik als op je rug. De fysiotherapeut maakt gebruik van verschillende technieken tijdens het masseren, onder andere:

  • Kloppen
  • Schudden
  • Vibreren
  • Kneden
  • Strijkbewegingen

Het is een heerlijke manier voor je lichaam om te relaxen, maar daarnaast doet het nog veel meer voor je. Er zijn enorm veel voordelen als het gaat om een ontspanningsmassage, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet

Ontspanningsmassage in Den Bosch? Wij helpen je, meld je aan!

Voordelen ontspanningsmassage

 

Een ontspanningsmassage is dus niet alleen prettig, maar ook nog eens heel goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Je doet jezelf en je lichaam er een plezier mee.

Fysiotherapie Den Bosch

Na de ontspanningsmassage

Na deze massage kom je helemaal tot jezelf. Je vertrekt met een ontspannen en energiek gevoel. Alle stress en spanningen zijn weg en je bent volledig tot rust gekomen. Je zult meteen verschil merken!

Eerste keer een massage

De eerste keer een massage uitproberen is voor iedereen anders. Sommige mensen vinden het geen probleem, de andere vinden het ergens toch een vreemd idee dat je wordt aangeraakt door iemand die je niet kent.

Tijdens een massage zal er nooit iets gebeuren wat jij niet prettig vindt of waar je je niet goed bij voelt.

Bespreek dit van tevoren gerust met de fysiotherapeut, dan kunnen jullie samen bespreken wat je wel en niet prettig lijkt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je volledig relaxen en genieten van de massage.

Hoe vaak moet je een ontspanningsmassage doen?

Hoe vaak je een ontspanningsmassage moet doen verschilt per persoon en per doel. Wat wil jij bereiken en wat vind je zelf prettig?

 

Het standaard advies is om deze massage 1x per maand te doen. Dit om je te helpen met de stress en spanningen van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je, wanneer daar behoefte voor is, dit vaker doen.

 

Wanneer je last hebt van langdurige of chronische pijn kan het helpen om 1 of meerdere keren per week een massage te doen. Naarmate de pijn afneemt kan de frequentie van de massages ook afnemen. Het beste is om 1x per week te beginnen om zo de klachten te minimaliseren.

 

Echter kan je ook gaan voor ‘losse’ massages. Je zult dan zeker nog steeds de positieve effecten van een ontspanningsmassage.

Ontspanningsmassage bij van Vught

Nu je weet over alle voordelen en redenen waarom jij een heerlijke ontspanningsmassage verdient, kun je natuurlijk niet wacht om deze te boeken. Dat kan! Bij Van Vught fysio in Den Bosch staan onze fysiotherapeuten voor je klaar om jou een ontspannende massage aan te bieden. 

 

Gun jezelf deze heerlijke vorm van ontspannen en kom tot rust bij een van onze fysiotherapeuten. Jij verdient het toch ook om tot rust te komen en alle stress en spanningen los te laten? Plan dan snel jouw ontspanningsmassage in! 

Andere expertises

Cliënten kunnen naast revalidatie ook voor andere behandelingen bij ons in Den Bosch terecht. We zijn gespecialiseerd in het verhelpen van allerlei klachten. Met normale fysiotherapiebehandelingen helpen we cliënten van klachten af, maken we het leven draaglijker en helpen we herstellen van kleine (sport)blessures. 

 

Ook spelen we een adviserende rol wanneer het op ergonomie aankomt. Een groot deel van de beroepsbevolking zit 8 uur of langer op een stoel. In de auto, achter het bureau, tijdens het eten, in het openbaar vervoer. Het is ingeburgerd om zo veel mogelijk te zitten, terwijl dat lang niet altijd goed is. Wij geven onze cliënten daarom ook tips om klachtenvrij te blijven, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Dry needling

Een van de technieken die we gebruiken om klachten te verhelpen is dry needling. Hierbij brengt de fysiotherapeut een kleine naald aan in de spier waardoor deze ontspant. Men voelt hier vrijwel niets van, binnen een paar seconden is de spier volledig ontspannen. Dit kan helpen bij cliënten die te maken hebben met stress. Stress zorgt ervoor dat spieren aanspannen, wat uiteindelijk kan leiden tot andere klachten. Denk aan hoofdpijn, slecht slapen en dergelijke.

dry-needling-van-vught-fysiotherapie
Contact fysiotherapie Den Bosch

Behandeling na revalidatie in Den Bosch

Soms komt het voor dat cliënten na hun revalidatie in Den Bosch graag onder toezicht blijven van de fysiotherapeut. Gewoon om ervoor te zorgen dat alles waar zij zo hard voor hebben gewerkt ook goed blijft. Dat begrijpen wij en juichen we alleen maar toe. We geven dit ook aan wanneer cliënten richting het einde van het revalidatieproces bewegen. Revalidatie is stap één, het lichaam goed onderhouden is stap twee.

Afspraak maken

Wie een afspraak wil maken om zijn of haar revalidatie bij ons in Den Bosch te starten kan op de website terecht. Via onderstaande knop kom jij op een inschrijfformulier terecht, na het invullen zullen wij contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@vanvughtfysiotherapie.nl. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar, bel hiervoor naar +316 46 88 80 34.