Revalidatie in Den Bosch: alles wat jij moet weten

Op de juiste manier weten te revalideren is noodzakelijk voor een gezond leven na een ongeluk, medische ingreep of ziekte. Het betekent letterlijk weer ‘valide’ worden. Goede zorg tijdens jouw revalidatie in Den Bosch verbetert en versnelt niet alleen het herstel, het heeft mentaal ook voordelen. Alles wat jij moet weten over revalideren bij van Vught in Den Bosch lees jij in dit artikel. Wij zijn er voor mensen na een ingreep, ziekte of ongeluk.

Revalidatie in Den Bosch na een ongeluk

Het moeten revalideren na een ongeluk is heftig en kan in sommige gevallen jaren duren. Het kleinste ongeluk kan al voor grote problemen zorgen en deze ongelukken zitten vaak in een klein hoekje. Wij behandelen niet alleen mensen die slachtoffer zijn geweest van verkeersongevallen, ook bedrijfs- en andere soorten ongevallen komen geregeld voor. 

 

De klachten kunnen uiteenlopend zijn wanneer jij het slachtoffer bent van een ongeluk. Dit heeft te maken met de impact, hoe snel jij bent geholpen en andere bepalende factoren. Wij helpen mensen revalideren in Den Bosch, zij komen naar onze praktijk voor het beoefenen en controle en krijgen vervolgens huiswerk mee. Zo kan er ook op afstand aan het herstel gewerkt worden.

 

Een verkeersongeval is altijd ongewenst en kan een vervelende nasleep met zich meebrengen. Goede zorg is cruciaal voor het herstel, zowel mentaal als lichamelijk. Onze professionals helpen onze cliënten daarbij. Wie tijdens zijn revalidatie bij van Vught in Den Bosch terechtkomt, komt er beter uit. Ongeacht de ernst van het ongeluk.

Fysiotherapie

Revalideren na ziekte

 

Ziek worden kan ons allemaal overkomen. We hebben het vaak niet in de hand en kunnen niets anders dan hopen en vertrouwen op de kunde van de artsen in het ziekenhuis. Wanneer men sterk genoeg is om te overwinnen is revalideren in sommige gevallen noodzakelijk. Het lichaam is tijdens de ziekteperiode dermate aangetast dat men moet herstellen.

 

De redenen hiervan kunnen verschillen. Sommigen worden zo ziek dat zij niets anders kunnen dan op bed liggen. Wanneer men eenmaal genezen is, moeten zij soms revalideren om weer goed te kunnen praten. Of om ervoor te zorgen dat zij weer kunnen lopen of sporten. 

 

Anderen krijgen te maken met spieruitval of andere complicaties waardoor het lichaam wordt aangetast. Ook amputaties komen voor. Je kunt jezelf wel voorstellen dat het leren lopen en/of bewegen een flinke opgave kan zijn wanneer je een ledemaat bent verloren. Je hele leven ben je gewend om op twee benen te staan, lopen, fietsen en dergelijke, dat verandert plotseling. Hetzelfde geldt voor het verliezen van een arm. Wij leren onze cliënten weer functioneren zodat zij hun oude leven weer op kunnen pakken en er het maximale uit kunnen halen. Daar krijgen wij energie van.

Revalidatie bij ons in Den Bosch na een periode van ziekte is op een fijne manier kunnen herstellen. En op jouw tempo. Dat laatste is voor ons een belangrijk gegeven, wij werken met je samen. We zijn tijdens werkuren altijd bereikbaar voor onze cliënten.

Revalidatie in Den Bosch na medische ingreep

Wanneer iemand voor revalidatie na een medische ingreep bij ons in Den Bosch terechtkomt kan dat positief of enigszins negatief zijn. Sommigen zijn genoodzaakt een medische ingreep te ondergaan en vervolgens te revalideren. Zij hebben hier zelf niet voor gekozen en dan kan het als vervelend worden ervaren. Het goede nieuws is dat ook deze mensen in goede handen terechtkomen en met de best mogelijke zorg kunnen revalideren richting hun oude leven. 

 

Anderen hebben jarenlang gewacht op een medische ingreep, zij kunnen eindelijk starten met hun revalidatie om vervolgens weer te kunnen genieten van alles wat Den Bosch te bieden heeft. Deze cliënten komen met een compleet andere mindset naar ons toe om het revalidatieproces in gang te zetten. Zij hebben er zin in, ze kunnen niet wachten tot alles achter de rug is.

 

Twee compleet verschillende situaties met beide mooie en minder mooie periodes.

Soms is revalideren confronterend

Revalideren is, vaak figuurlijk en soms letterlijk, vallen en opstaan. Het is een proces dat soms confronterend kan zijn. Tegenslagen zijn helaas geen uitzondering, iedereen kan ook daarmee te maken krijgen. We bespreken om die reden niet alleen wat er goed gaat, we zijn er ook voor onze cliënten wanneer het minder goed met hen gaat. Wie zijn revalidatie bij ons in Den Bosch ondergaat kan rekenen op de best mogelijke steun. 

 

Wij zijn er voor onze cliënten en ondersteunen hen op verschillende gebieden. Dit alles met maar één doel voor ogen: de cliënt zo goed mogelijk laten herstellen. En zo efficiënt mogelijk, dat ook. 

 

Wanneer men een mindere periode kent, dit kan ook door andere tegenslagen buiten het revalidatieproces komen, hebben we het erover. We bespreken samen wat wel mogelijk is. Iemand kan enkel goed herstellen wanneer diegene zich goed en op zijn of haar gemak voelt.

Revalidatie in Den Bosch? Wij helpen je, meld je aan!

Revalidatie in Den Bosch voor topsporters

Naast medische ingrepen bij ziektes komen medische ingrepen in verband met blessures bij topsporters ook vaak voor. Topsport vraagt ontzettend veel van een lichaam. Dagelijks op topniveau kunnen presteren, vaak meerdere keren per dag trainen. Topsporters zetten echt alles op alles. 

 

Toch kan het voorkomen dat deze sporters onder toezicht van collega- professionals tegen blessures aanlopen. Een medische ingreep is soms de enige uitweg, hoe vervelend het ook is. Ook topsporters kunnen voor revalidatie bij ons in Den Bosch terecht. Van Vught fysiotherapeuten is gespecialiseerd in revalideren op maat. Leeftijd, het geslacht en andere factoren maken daarbij niets uit. Wat wel uitmaakt is dat onze cliënten zo goed mogelijk weten te herstellen van een ongeluk, medische ingreep of ziekteperiode.

Fysiotherapie Den Bosch

Hoe ziet een revalidatieproces er bij ons uit?

Een revalidatieproces kan op verschillende manieren in gang worden gezet. Sommige cliënten zijn uit eigen beweging naar ons toegekomen, anderen zijn doorverwezen door een medisch professional. Denk bijvoorbeeld aan een huisarts, chirurg of gespecialiseerde arts. 

 

Vervolgens komt diegene bij ons op gesprek. We bespreken de toedracht waardoor er gerevalideerd moet worden en er wordt een plan opgesteld. Dit proces is met zorg ontwikkeld, waarbij de cliënt altijd vooraan stond. Iedere stap binnen dit proces is zo ingericht dat onze cliënten er baat bij hebben en sneller richting de afronding van het traject bewegen. 

 

Tussentijds vinden er korte gesprekken plaats, vaak voor of na een behandeling. Ook nemen wij contact op met de zorgverzekeraar wanneer iemand beslist dat hij of zij de revalidatie bij ons in Den Bosch wil volbrengen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met ons op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. We bespreken tijdens dit gesprek je wensen, stellen een behandelplan op en kunnen desgewenst ook direct je verzekeraar onder de loep nemen. Zo weet je direct of een behandeling binnen je pakket valt.

 

Ook voor normale fysiotherapiebehandelingen zijn wij in te zetten!

Andere expertises

Cliënten kunnen naast revalidatie ook voor andere behandelingen bij ons in Den Bosch terecht. We zijn gespecialiseerd in het verhelpen van allerlei klachten. Met normale fysiotherapiebehandelingen helpen we cliënten van klachten af, maken we het leven draaglijker en helpen we herstellen van kleine (sport)blessures. 

 

Ook spelen we een adviserende rol wanneer het op ergonomie aankomt. Een groot deel van de beroepsbevolking zit 8 uur of langer op een stoel. In de auto, achter het bureau, tijdens het eten, in het openbaar vervoer. Het is ingeburgerd om zo veel mogelijk te zitten, terwijl dat lang niet altijd goed is. Wij geven onze cliënten daarom ook tips om klachtenvrij te blijven, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Dry needling

Een van de technieken die we gebruiken om klachten te verhelpen is dry needling. Hierbij brengt de fysiotherapeut een kleine naald aan in de spier waardoor deze ontspant. Men voelt hier vrijwel niets van, binnen een paar seconden is de spier volledig ontspannen. Dit kan helpen bij cliënten die te maken hebben met stress. Stress zorgt ervoor dat spieren aanspannen, wat uiteindelijk kan leiden tot andere klachten. Denk aan hoofdpijn, slecht slapen en dergelijke.

dry-needling-van-vught-fysiotherapie
Contact fysiotherapie Den Bosch

Behandeling na revalidatie in Den Bosch

Soms komt het voor dat cliënten na hun revalidatie in Den Bosch graag onder toezicht blijven van de fysiotherapeut. Gewoon om ervoor te zorgen dat alles waar zij zo hard voor hebben gewerkt ook goed blijft. Dat begrijpen wij en juichen we alleen maar toe. We geven dit ook aan wanneer cliënten richting het einde van het revalidatieproces bewegen. Revalidatie is stap één, het lichaam goed onderhouden is stap twee.

Afspraak maken

Wie een afspraak wil maken om zijn of haar revalidatie bij ons in Den Bosch te starten kan op de website terecht. Via onderstaande knop kom jij op een inschrijfformulier terecht, na het invullen zullen wij contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@vanvughtfysiotherapie.nl. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar, bel hiervoor naar +316 46 88 80 34.