Sportmassage Den Bosch

Ben jij op zoek naar een sportmassage in Den Bosch? Dan ben je bij Van Vught Fysio aan het juiste adres. Jij gunt jezelf en je spieren toch ook een heerlijke massage waar je kan ontspannen terwijl je werkt aan je herstel?

Wat is precies een sportmassage? Hoe verschilt het van andere massagevormen? En is het ook iets voor mensen die niet sporten? Wij vertellen je graag meer over de sportmassage en alle voordelen die het met zich mee brengt.

Wat is een sportmassage?

De naam geeft eigenlijk al weg wat het is en voor wie de massage bedoeld is, een massage voor mensen die veel sporten. Het bevorderd namelijk het spierherstel na intense inspanning.

Het is een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld een ontspanningsmassage en er ligt een grotere focus op de spieren. Zo wordt het lichaam weer in balans gebracht.

 

Een sportmassage bevordert het spierherstel waardoor blessures voorkomen kunnen worden en de sporter sneller hersteld. Een goede massage zorgt er namelijk ook voor dat overbelasting wordt verholpen.

 

Deze vorm van massage helpt dus enorm als je een frequente sporter bent. Maar sporters zijn niet de enige die profijt kunnen halen uit een sportmassage.

Fysiotherapie rug
Fysiotherapie

Overbelasting van de spieren en het lichaam

Er zijn verschillende oorzaken van overbelasting van de spieren. Het is belangrijk om samen met je masseur de onderliggende reden te bespreken zodat deze kan worden behandeld.

 

 

Zo kan het zijn dat je veel eenzijdige belasting hebt gehad van de spieren, dit kan zijn door een het beoefenen van sport maar ook door het aannemen van een verkeerde houding tijdens bijvoorbeeld werk.

 

Ook kan de verkeerde uitvoering of houding van een bepaalde beweging ervoor zorgen dat de spieren onnodig worden belast, wat kan resulteren in overbelasting.

 

Als laatste kan ook chronische (over)belasting ervoor zorgen dat de spieren overbelast raken. Hetzelfde geldt voor vermoeidheid en te intense trainingen met te weinig rust.

Voor wie is een sportmassage voordelig?

Een sportmassage is over het algemeen goed voor mensen die veel sporten. Echter kan het ook een geschikte massagevorm zijn voor mensen die niet of minder regelmatig sporten.

Het heeft namelijk een ontspannende werking op het hele lichaam. Er zijn verschillende klachten zoals, stress, overbelasting of een verkeerde houding waarvoor deze massage nuttig kan zijn. Deze klachten hoeven niet veroorzaakt te worden door sport om je voordeel uit deze massage te halen.

Het is dus een massage die vooral gunstig voor mensen die langdurig veel stress hebben zowel fysiek als mentaal.

Voordelen van een sportmassage

Een sportmassage neem je omdat je ergens last van hebt zoals stijve spieren. Er zijn verschillende voordelen die je kan verwachten als je deze massage neemt.

 

Zo helpt het om preventief blessures te voorkomen, omdat het spierherstel wordt bevorderd. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en kan er sneller actief worden deelgenomen aan de sport.

 

Bij de sportmassage komen er veel opgehoopte afvalstoffen vrij. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd door de langzame en diepe massagetechnieken.

Sportmassage in Den Bosch? Wij helpen je, plan eenvoudig online een afspraak in!

Wanneer moet je een sportmassage nemen?

Een sportmassage kan de oplossing zijn als je last hebt van stijve en vermoeide spieren. Wanneer je nog erge spierpijn hebt van je training of wedstrijd is het verstandig om even te wachten met de massage.

 

Het is nooit verstandig om een sportmassage te nemen wanneer je een spierscheur hebt.

Wanneer je lichaam overbelast is, ga je dat al snel merken. Je lichaam reageert op de overbelasting en je merkt dit terug als vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, kramp en vochtvorming.

 

Een sportmassage kan jou helpen al deze klachten te verminderen of zelfs volledig weg te nemen.

Ook kan je kiezen om voor, tijdens of na de training te gaan voor een sportmassage. Deze kan namelijk op elk moment worden toegepast.

Je kan voor jezelf bepalen welk moment voor jou het beste werkt om een massage te nemen. Als je niet helemaal zeker weet wat het beste voor jou werkt kan je altijd contact opnemen om dit te bespreken met een van onze masseurs.

Fysiotherapie Den Bosch

Goed om te weten

Tijdens een sportmassage kunnen er opgehoopte afvalstoffen vrij komen, het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken.

Water helpt namelijk om de vrijgekomen stoffen af te voeren en zo het lichaam te reinigen.

 

Het kan zelfs zijn dat na de sportmassage je lichaam wat beurs aan kan voelen. Dit kan het geval zijn omdat er tijdens de massage veel focus ligt op bepaalde gebieden. Na een dag of twee zou je je een stuk beter moeten voelen.

 

Wanneer je last hebt van koorts, ontstekingen, een wond van de huid of een spierscheuring en kneuzing mag een sportmassage niet worden toegepast. Geef dit altijd zo snel mogelijk door aan je masseur.

Is een sportmassage pijnlijk?

Een goede masseur is zich ervan bewust dat er tijdens deze massagevorm veel druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Er is veel kracht nodig om niet alleen de spieren te masseren maar ook het bindweefsel eronder. Dit kan als onprettig en pijnlijk worden ervaren als dit niet op de juiste manier wordt gedoseerd.

 

Echter gaat dit gecombineerd met de specifieke wensen van de cliënt zodat een sportmassage niet te pijnlijk wordt. Zo weet je zeker dat de massage niet te pijnlijk wordt, maar je nog wel alle voordelen uit de massage haalt.

Sportmassage in Den Bosch

Bij Van Vught Fysio staan professionele sportmasseurs voor je klaar. Onze focus ligt op het verbeteren van jouw sportprestaties en het herstellen van je lichaam en spieren. Wij vinden het belangrijk dat je tot rust komt en je op je gemak voelt bij ons.

 

De klant staat bij ons centraal. Van tevoren kijken we naar wat de klachten precies zijn en proberen we uit te zoeken waar deze vandaan komen. Zo kunnen wij grondig het probleem aanpakken.

 

Ben je klaar met pijnklachten, stijve spieren, vermoeidheid en spierpijn? Dan is het tijd voor een sportmassage. Maak nu een afspraak bij Van Vught Fysio in Den Bosch!

Andere expertises

Cliënten kunnen naast revalidatie ook voor andere behandelingen bij ons in Den Bosch terecht. We zijn gespecialiseerd in het verhelpen van allerlei klachten. Met normale fysiotherapiebehandelingen helpen we cliënten van klachten af, maken we het leven draaglijker en helpen we herstellen van kleine (sport)blessures. 

 

Ook spelen we een adviserende rol wanneer het op ergonomie aankomt. Een groot deel van de beroepsbevolking zit 8 uur of langer op een stoel. In de auto, achter het bureau, tijdens het eten, in het openbaar vervoer. Het is ingeburgerd om zo veel mogelijk te zitten, terwijl dat lang niet altijd goed is. Wij geven onze cliënten daarom ook tips om klachtenvrij te blijven, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Dry needling

Een van de technieken die we gebruiken om klachten te verhelpen is dry needling. Hierbij brengt de fysiotherapeut een kleine naald aan in de spier waardoor deze ontspant. Men voelt hier vrijwel niets van, binnen een paar seconden is de spier volledig ontspannen. Dit kan helpen bij cliënten die te maken hebben met stress. Stress zorgt ervoor dat spieren aanspannen, wat uiteindelijk kan leiden tot andere klachten. Denk aan hoofdpijn, slecht slapen en dergelijke.

dry-needling-van-vught-fysiotherapie
Contact fysiotherapie Den Bosch

Behandeling na revalidatie in Den Bosch

Soms komt het voor dat cliënten na hun revalidatie in Den Bosch graag onder toezicht blijven van de fysiotherapeut. Gewoon om ervoor te zorgen dat alles waar zij zo hard voor hebben gewerkt ook goed blijft. Dat begrijpen wij en juichen we alleen maar toe. We geven dit ook aan wanneer cliënten richting het einde van het revalidatieproces bewegen. Revalidatie is stap één, het lichaam goed onderhouden is stap twee.

Afspraak maken

Wie een afspraak wil maken om zijn of haar revalidatie bij ons in Den Bosch te starten kan op de website terecht. Via onderstaande knop kom jij op een inschrijfformulier terecht, na het invullen zullen wij contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@vanvughtfysiotherapie.nl. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar, bel hiervoor naar +316 46 88 80 34.